Når man laver græskarsuppe står man tilbage med en masse kerner, der kan blive til en sund og lækker snack.
4 personer
150 g græskarkerner
Vand
2 tsk salt
1⁄2 tsk salt
1⁄2 tsk stødt spidskommen
1⁄2 tsk stødt ingefær
Evt. 1⁄2 tsk hvidløgspulver
1 knivspids cayennepeber
25 g smør, smeltet
Fremgangsmåde:
Rens og skyl kernerne for frugtkød. Kom dem i en gryde med vand og 2 tsk salt og kog dem i 30 minutter. Tag dem op i en sigte, så de kan dryppe af.
Tænd imens ovnen på 170 grader med en plade i.
Bland krydderierne godt sammen. Tilsæt det smeltede smør og vend græskarkernerne i blandingen. Bred kernerne ud på en plade med bagepapir og rist dem ca. 25 minutter midt i ovnen. Vend rundt i dem et par gange undervejs. Hold øje med deres farve, da de ikke må blive brændte.
Lad dem afkøle og opbevar derefter de ristede græskarkerner i en kagedåse eller lignende.