Græskarkerner
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Ristede græskarkerner


Når man laver græskarsuppe står man tilbage med en masse kerner, der kan blive til en sund og lækker snack.


4 personer


150 g græskarkerner

Vand

2 tsk salt


1⁄2 tsk  salt

1⁄2 tsk stødt spidskommen

1⁄2 tsk stødt ingefær

Evt. 1⁄2 tsk hvidløgspulver

1 knivspids cayennepeber

25 g smør, smeltet


Fremgangsmåde:


Rens og skyl kernerne for frugtkød. Kom dem i en gryde med vand og 2 tsk salt og kog dem i 30 minutter. Tag dem op i en sigte, så de kan dryppe af.


 

Tænd imens ovnen på 170 grader med en plade i.


Bland krydderierne godt sammen. Tilsæt det smeltede smør og vend græskarkernerne i blandingen. Bred kernerne ud på en plade med bagepapir og rist dem ca. 25 minutter  midt i ovnen. Vend rundt i dem et par gange undervejs.  Hold øje med deres farve, da de ikke må blive brændte.


Lad dem afkøle og opbevar derefter de ristede græskarkerner i en kagedåse eller lignende.