Kartoffelsalat går man aldrig fejl af. Sommer som vinter er det den perfekte ledsager til grill- og kødretter, og med nutidens fedtfattige mælkeprodukter kan man også nyde den uden at få dårlig samvittighed over for mange kalorier.
4-6 personer
Ingredienser:
2,5 dl ymer eller ylette
2,5 dl fromage frais (0,2 %)
2 spsk. revet løg
2 tsk groft salt
1/4 tsk hvid peber (eller sort hvis du ikke har andet)
2 tsk sød fransk sennep
1 tsk citronsaft
750 gram kogte faste kartofler
4 spsk hakket persille
2 spsk klippet purløg
Fremgangsmåde:
Bland ymer og fromage frais. Smag salatsaucen til med løg og alle krydderier. Skær kartofflerne i ikke for tynde skiver og vend dem i saucen. Lad stå og trække i mindst en 1/2 time før serveringen. Gem lidt af persillen til pynt på toppen.