Kokosgryde
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Thai kokosgryde


 

Det startede med en dåse kokosmælk og nysgerrigheden efter, hvad sådan én kunne bruges til. Det endte med denne opskrift, der er en symfoni af smagsindtryk og fungerer perfekt sammen med lidt ris eller pasta.


6-8 personer


Ingredienser:


400 g kyllingekød

2 spsk olie

3 løg, finthakkede

2 fed hvidløg, finthakkede

150 g champignon, skivede

3 tsk friskhakket ingefær

1/2 tsk sambal oelek, stærk

1 lime, den revne skal og  saft

1 spsk fiskesovs

1 dl hønsebouillon

4 dl kokosmælk

2 forårsløg eller porrer

2 tsk tørret koriander eller 1 frisk bundt

2 tsk tørret basilikum eller 1 frisk bundt

Salt og peber

Maizena til jævning

Ris eller pasta



Fremgangsmåde:


Vend kød, hvidløg og løg i olien uden at det tager farve. Kom champignon, ingefær, sambal oelek i gryden og steg i 2 minutter. Tilsæt limeskal, bouillon og fiskesovs og kog igennem i 5 minutter. Smag til med limesaft, salt og peber og lad simre ved lav varme i yderligere 5 minutter. Sovsen jævnes og serveres med ris eller pasta.