Stegte sild har fået et dårligt rygte pga. den tørre udgave, som man kan købe i supermarkederne. Det er synd - prøv denne opskrift og opdag eddikens magi! Sammen med dijonsennepen vil den gøre dine stegte sild til en lækker, saftig oplevelse!
Ingredienser:
10 friske sildefileter
1/2 glas dijonsennep
2 dl rugmel
Salt og peber
1 spsk smør og lidt olie
Eddikelage:
6 dl lagereddike
500 g sukker
1-2 løg i skiver
1 gulerod i tynde skiver
6 laurbærblade
15 sorte peberkorn
Fremgangsmåde:
Start med sildene. Hiv rygfinnen af, så alle de små ben kommer med. Fjern evt. øvrige finner med kniv eller saks, fjern eventuelle ben. Læg fileterne med kødsiden opad - skindsiden skal være fugtig, for at rugmelet kan hænge ved. Smør sildefileterne med sennep og fordel herpå salt og peber. Fold hver sildefilet sammen en gang på tværs og vend dem i rugmel.
Smelt smør og olie - steg sildefileterne ved jævn varme i ca. 3 min. på hver side. Læg de stegte sild i et dybt fad.
Eddikelage:
Bring løg, laurbær, gulerod, eddike og sukker i kog. Hæld den varme lage over sildene. Stil dem i køleskab i 24 timer og servér.