Tomatsuppe
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Tomat- og brødsuppe


Brødsuppe, hvad er nu det? Well, denne opskrift er hentet i Italien og er italiensk hverdagsmad baseret på rester. Prøv den og bliv overrasket over, hvor fantastisk velsmagende kombinationen af gode basisprodukter som brød, tomat, chili og olivenolie kan smage.


4 personer


Ingredienser:


6 spsk olivenolie

Lidt tørrede chiliflager

175 g daggammelt brød skåret i 2 cm store tern

1 mellemstort løg, finthakket

2 fed hvildløg, finthakket

650 g modne tomater eller 2 dåser flåede tomater, hakkede

3 spsk friskhakket basilikum

1 1/2 liter grønsagsbouillon

Salt og peber



Fremgangsmåde:


Varm 4 spsk af olivenolien op i en stor gryde. Tilsæt chili og rør rundt i 1-2 minutter. Tilsæt brødternene og lad dem stege gyldne. Tag brødternene op og læg dem på fedtsugende papir.


Tilsæt resten af olien, løg og hvidløg og steg til løget bliver blødt. Rør tomater, brødtern og basilikum i gryden. Smag til med salt. Kog ved moderat varme, rør rundt af og til i ca. 15 minutter.


Imens varmes bouillon til kogepunktet og hældes i gryden til tomatblandingen. Rør grundigt rundt og bring i kog. Skru lidt ned for varmen og lad simre i ca. 30 minutter.


Tag suppen af varmen. Brug en gaffel til at mose tomater og brød sammen, eller brug en stavblender indtil suppen er jævn i konsistens. Smag til med peber og evt. mere salt. Lad trække i 10 minutter og servér.


Tip - Suppen smager endnu bedre dagen efter. Prøv også at servere lidt hakket rødløg og en fromage frais med hvidløgssmag som valgfrit tilbehør til at strø ovenpå. Er også velegnet til at fryse, så lav en stor portion .