Friske grønne valnødder
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Friske grønne valnødderUPDATE - UDSOLGT FOR I ÅR 


Der er nu lukket for flere bestillinger i år, og vi er gået i gang med at plukke og sende valnødder ud. Du kan sende en mail til os, hvis du vil have besked, når der kan bestilles valnødder i 2022. Vores tilbud om færdiglavet valnøddeessens kan måske også være interessant for dig - se herom på vores side.


------------------------------------------------------------


Vi har et stort valnøddetræ i vores have, der giver mange valnødder. De er særdeles velegnede til valnøddelikør eller -snaps, og vi sælger derfor - som et af  få steder i Danmark - friske grønne valnødder til levering i slutningen af juli og starten af august.


Det første foto nedenfor viser en udsprunget valnød med kernen, som vi kender det fra december og jul. Vi plukker valnødderne fra træet inden da, hvilket typisk vil være i slutningen af juli eller starten af august afhængig af sommervejret. Frugten er helt lukket, lysegrøn og hård. Her giver valnødderne mest mulig smag og struktur til din valnøddesnaps og -likør. Den grønne skal kan have nogle brune pletter, hvilket dog ikke har betydning.


En portion - dvs. 1 pose med ca. 350 gram grønne valnødder - giver ca. 75 cl essens, der smages til og bliver til ca. 6 flasker  valnøddesnaps  eller -likør. 


Valnødderne har det udseende, der ses på det sidste billede, når de er helt friske. Bemærk at valnødden fra midten af juli vil have ansats til kerne og skal, hvilket er uden betydning for anvendelsen til valnøddesnaps og -likør.


Vores valnødder er usprøjtede, håndplukkede og sorterede. Al håndtering foregår med handsker, både ved plukning og pakning.Grøn valnød Stentegaarden Udby
Grøn valnød Stentegaarden Udby