Chilisild
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Chilisild


Chilisild skal være stærke,  men ikke stærkere end at du stadig kan holde ud at spise dem. Med denne opskrift får du mulighed for at finde din helt egen plads på "Chili-Skalaen".



Ingredienser:


8 friske sildefileter

Smør

2 dl rugmel


Dressing:

4 hakkede rødløg

4 dl  tomatketchup

3 dl olivenolie

5 spsk lagereddike

10 spsk sukker

3 hakkede friske, stærke chilipeere  (3 spsk habanero el.lign.)

Evt. tørret hakket chili til supplement

Salt og peber


Fremgangsmåde:


De friske sildefileter skylles, deles i de to sider og skæres dernæst i mindre stykker. Stykkerne vendes i rugmel og steges på panden i  smør ved jævn varme i ca. 2-3 minutter på hver side. Lad derpå sildestykkerne blive  kolde.


Dressingen blandes. De friske chilipebre hakkes fint og blandes med sukker, ketchup, olie, eddike og sukker. Du kan variere chilismagens styrke ved at anvende andre chilisorter end habenero, og du kan desuden supplere opskriften med tørret hakket chili for at spice den ekstra op. Smag til med salt og peber, og tilsæt masser af hakkede rødløg.


Bland de afkølede sild og dressingen lagvist i en glaskrukke og lad det trække i et døgn.