Græskarsuppe
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Græskarsuppe med chili  og ingefær


Græskaret er ikke kun dekorativ og kan anvendes til Halloween-udsmykning, men også til en lang række lækre og sunde retter, hvor denne suppe er et godt sted at starte. 

 


4 personer


Ingredienser:


1 stort, hakket løg

4 fed hakket hvidløg

1 spsk friskreven ingefær

3 fintsnittede røde chili

1,5 tsk spidskommen

2 spsk olivenolie + 1 spsk smør

1 kg græskarkød i tern

8 dl grønsagsbouillon

salt og friskkværnet peber


Fremgangsmåde:


Rist løg, hvidløg, ingefær, chili og kommen i olie og smør under omrøring i 3-4 minutter. Bland græskarkødet ved, tilsæt bouillon, og kog til græskarkødet er helt mørt. Det tager 20-30 min.


Blend og hæld suppen tilbage i gryden, og smag den til med salt og friskkværnet peber.


Tip - anvend en fromage frais sauce med hvidløg som tilbehør til garnere suppen, evt. sammen med lidt ristede græskarkerner.