Jordskokker, fløde og bacon - det kan ikke gå galt, og det sker heller ikke. Denne suppe er ikke blot nærende, men også særdeles velsmagende og sammenfatter i komprimeret form det, som gør det nordiske køkken helt specielt.
4 personer
Ingredienser:
300 g jordskokker
200 g løg
250 g kartofler
2 spsk olivenolie
8 dl hønse- eller grønsagsbouillon
1 tsk muskat
2,5 dl piskefløde
2 spsk citronsaft
Groft salt
Peber
Pynt:
150 g bacon i tern
Fremgangsmåde:
Pil løget og skær i tern. Rist ved middelvarme med lidt olivenolie til de er klare (ikke brune). Skræl jordskokker og kartofler, skær dem i grove stykker og rist dem sammen med løgene i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring.
Tilsæt bouillonen og lad det simre i 25 minutter. Tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre yderligere 5 minutter til alt er mørt.
Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.
Bacon ristes sprødt på en pande og tages op.
Anret jordskokkesuppen varm i dybe tallerkener med bacontern.
Servér med flutes eller godt hvidt brød.