Jordskokkesuppe
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Jordskokkesuppe med bacon


Jordskokker, fløde og bacon - det kan ikke gå galt, og det sker heller ikke. Denne suppe er ikke blot nærende, men også særdeles velsmagende og sammenfatter i komprimeret form det, som gør det nordiske køkken helt specielt.


4 personer


Ingredienser:


300 g jordskokker

200 g løg

250 g kartofler

2 spsk olivenolie

   

8 dl hønse- eller grønsagsbouillon

   

1 tsk muskat

2,5 dl piskefløde

   

2 spsk citronsaft

Groft salt

Peber


   

Pynt:

150 g bacon i tern


Fremgangsmåde:


Pil løget og skær i tern. Rist ved middelvarme med lidt olivenolie til de er klare (ikke brune). Skræl jordskokker og kartofler, skær dem i grove stykker og rist dem sammen med løgene  i ca. 10 minutter under jævnlig omrøring.


Tilsæt bouillonen og lad det simre i 25 minutter. Tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre yderligere 5 minutter til alt er mørt.


Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.


Bacon ristes sprødt på en pande og tages op.


Anret jordskokkesuppen  varm i  dybe tallerkener med bacontern.


Servér med flutes eller godt hvidt brød.