Karrykoteletter
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Karrykotelletter


 

Lotte Havemans kogebøger fra 1970'erne står stadig i mange danske køkkener. Vi kan godt forstå hvorfor, da de er fyldt med lækre opskrifter. Bogen om svinekød er ingen undtagelse, og hos os er siderne til denne opskrift næsten klistret sammen. Du forstår hvorfor, når du har sat tænderne i denne himmelske mundfuld. Vi har også her tilføjet vores egen smag, i dette tilfælde ved at anvende lidt ekstra krydderier. 


4 personer


Ingredienser:


8 svinekoteletter, ca. 1000 g

2 spsk. karry

3 spsk olivenolie

salt, peber

3 finhakkede løg

3 finhakkede hvidløg

3 skrællede æbler

1 stor peberfrugt

2 ds. flåede tomater

1 tsk. ingefær

2 tsk. karry

Evt. 4 tsk. sambal oelek

3 dl bouilion

1 dl piskefløde


Fremgangsmåde:


Vend koteletterne i tør karry. Brun dem på panden i gyldent smør og læg dem i et smurt fad. Drys salt og peber over. Svits løg og hvidløg i olien. Skræl æblerne og riv dem groft. Snit peberfrugten i tynde skiver og tilsæt sammen med de flåede tomater. Steg godt igennem og tilsæt nu ingefær og lidt ekstra karry efter egen smag. Fordel fyldet over koteletterne i fadet. Hvis du vil have et ekstra spark i retten, så fordel nu nænsomt 4 tsk. sambal oelek ud over fadet. Hæld bouillion og fløde over. Dæk med alufolie og sæt i ovnen ved 250 grader i ca. 25 minutter. 


Drys evt. med lidt persille og servér med ris og mango chutney.