Kartoffelsalat
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Kartoffelsalat


Kartoffelsalat går man aldrig fejl af. Sommer som vinter er det den perfekte ledsager til grill- og kødretter, og med nutidens fedtfattige mælkeprodukter kan man også nyde den uden at få dårlig samvittighed over for mange kalorier.


4-6 personer


Ingredienser:


2,5 dl ymer  eller ylette

2,5 dl fromage frais (0,2 %)

2 spsk. revet  løg

2 tsk groft salt

1/4 tsk hvid peber (eller sort hvis  du ikke har andet)

2 tsk sød fransk sennep

1 tsk citronsaft

750 gram kogte faste kartofler

4 spsk hakket persille

2 spsk klippet purløg

 


Fremgangsmåde:


Bland ymer og fromage frais. Smag salatsaucen til med løg og alle krydderier. Skær kartofflerne i ikke for tynde skiver og vend dem i saucen. Lad stå og trække i mindst en 1/2 time før serveringen. Gem lidt af persillen til pynt på toppen.