Kirsebærsauce
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Kirsebærsauce med Campari


Denne dessertsauce smager så fuglene synger og kan anvendes som supplement til is, pandekager eller ris á lá mande.



 

 

Ingredienser:


1 kg kirsebær

1 kg syltesukker

1,5 dl Campari


Fremgangsmåde:


Skyl og rens de friske kirsebær og udsten dem forsigtig med en lille kniv, idet du ligger et keglesnit rundt om bærret og piller stenen ud. Hav tålmodighed :-) Kelleriisbær fra plantage eller kirsebær fra grøntsagsafdelingen kan begge anvendes.


Tag halvdelen af kirsebærrene fra og blend dem.


Bland nu de hele og blendede kirsebær i en gryde sammen med syltesukkeret og kog i 10 minutter.


Tag gryden af varmen og rør Camparien i. Skum af og hæld blandingen på rene glas, som du forinden har skyllet med lidt atamon. Luk glassene tæt og put på køleskab.


Tip: I stedet for Campari kan du anvende en rød Vermouth, hvilket vil give en lidt mere afdæmpet smag.