Vi er priviligeret med egne får og må derfor viderebringe denne enkle, men meget velsmagende opskrift, hvis du ligesom os er heldig nok til at finde nogle ferske lammeculotter, f.eks. i et velassorteret supermarked.
4 personer
Ingredienser:
1 fersk lammeculotte, ca. 500 g
2 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 friskpresset citron
Salt og peber
Fremgangsmåde:
Prik 4 huller i lammeculotten jævnt fordelt. Del hvidløgene i fire dele og pres dem ned i culotten. Varm olien op på en pande og steg culotten på alle sider, indtil den er brun og velstegt. Krydder med salt og peber. Lad simre under låg ved jævn varme i yderligere 10 minutter. Tag af varmen, pres citronen ud over stegne, og lad culotten hvile i 10 minutter, hvorpå den serveres udskåret.
Servér f.eks. med hvide kartofler og en grøn salat.