Lammeculotte
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Lammeculotte


 

Vi er priviligeret med egne får og må derfor viderebringe denne enkle, men meget velsmagende opskrift, hvis du ligesom os er heldig nok til at finde nogle ferske lammeculotter, f.eks. i et velassorteret supermarked.


4 personer


Ingredienser:


1 fersk  lammeculotte, ca. 500 g

2 spsk olivenolie

2 fed hvidløg

1  friskpresset citron

Salt og peber



Fremgangsmåde:


Prik 4 huller i lammeculotten jævnt fordelt. Del hvidløgene i fire dele og pres dem ned i culotten. Varm olien op på en pande og steg culotten på alle sider, indtil den er brun og velstegt. Krydder med salt og peber. Lad simre under låg ved jævn varme i yderligere 10 minutter.  Tag af varmen, pres citronen ud over stegne, og  lad culotten hvile i 10 minutter, hvorpå den serveres udskåret.


Servér f.eks. med hvide kartofler og en grøn salat.