Ostetærte
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Fransk ostetærte


Eller Quiche Lorraine, som det egentlig hedder på fransk. Find B-52's udgave  af "Quiche Lorraine" på nettet og gør din madlavning til en fest :-)



 

 

Ingredienser:


Tærtedej:

125 g (2 dl) hvedemel

65 g smør

1/2 tsk salt

1 æggeblomme

2-3 spsk vand


Fyld:

150 g bacon i skiver

4 æg

1 dl fløde

100 g revet ost


Fremgangsmåde:


Smøret smuldres i melet. Salt, æggeblomme og vand tilsættes og dejen æltes let sammen. Pak dejen ind i smørrebrødspapir eller folie og lad den  hvile i køleskab 1 time eller længere.


Dejen rulles ud, og en tærte- eller lagkageform beklædes hermed. Bunden prikkes en gaffel og stilles i køleskab ca. 1 time.


Bunden forbages ca. 10 min. ved 200 grader.


Fyld:

Baconen ristes og fordels i bunden. Æg, fløde og ost piskes let sammen og hældes over.


Bagetid: 20 min ved 200 grader.