Eller Quiche Lorraine, som det egentlig hedder på fransk. Find B-52's udgave af "Quiche Lorraine" på nettet og gør din madlavning til en fest :-)
Ingredienser:
Tærtedej:
125 g (2 dl) hvedemel
65 g smør
1/2 tsk salt
1 æggeblomme
2-3 spsk vand
Fyld:
150 g bacon i skiver
4 æg
1 dl fløde
100 g revet ost
Fremgangsmåde:
Smøret smuldres i melet. Salt, æggeblomme og vand tilsættes og dejen æltes let sammen. Pak dejen ind i smørrebrødspapir eller folie og lad den hvile i køleskab 1 time eller længere.
Dejen rulles ud, og en tærte- eller lagkageform beklædes hermed. Bunden prikkes en gaffel og stilles i køleskab ca. 1 time.
Bunden forbages ca. 10 min. ved 200 grader.
Fyld:
Baconen ristes og fordels i bunden. Æg, fløde og ost piskes let sammen og hældes over.
Bagetid: 20 min ved 200 grader.