Ingen dikke-darer. Porrer er ikke den mest spændende grøntsag, men i denne tærte smages de himmelsk!
Ingredienser:
Tærtedej:
125 g (2 dl) hvedemel
65 g smør
1/2 tsk salt
1 æggeblomme
2-3 spsk vand
Fyld:
500 g rensede porrer
1 lille bæger creme fraiche, 10 %
1,5 dl porrevand
5 æg
salt, friskkværnet peber
1/2 tsk friskreven muskatnød
Fremgangsmåde:
Smøret smuldres i melet. Salt, æggeblomme og vand tilsættes og dejen æltes let sammen. Pak dejen ind i smørrebrødspapir eller folie og lad den hvile i køleskab 1 time eller længere.
Dejen rulles ud, og en tærte- eller lagkageform beklædes hermed. Bunden prikkes en gaffel og stilles i køleskab ca. 1 time.
Bunden forbages ca. 10 min. ved 200 grader.
Fyld:
Skær de rensede porrer i tynde skiver og kod dem i velsaltet vand i 5 minutter. Hæld dem til afdrypning. Gem 1,5 dl porrevand. Pisk creme fraiche, porrevand og æg sammen og tilsæt krydderier.
Fordel de afkølede porrer på tærtebunden og hæld æggemassen over.
Bagetid: 225 grader i ca. 20-25 minutter.
Tip: Hvis du har en stor tærteform, tag da gange to af opskriften.