Porretærte
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Porretærte


Ingen dikke-darer. Porrer er ikke den mest spændende grøntsag, men i denne tærte smages de himmelsk!



 

 

Ingredienser:


Tærtedej:

125 g (2 dl) hvedemel

65 g smør

1/2 tsk salt

1 æggeblomme

2-3 spsk vand


Fyld:

500 g rensede porrer

1 lille bæger creme fraiche, 10 %

1,5  dl porrevand

5 æg

salt, friskkværnet peber

1/2 tsk friskreven muskatnød


Fremgangsmåde:


Smøret smuldres i melet. Salt, æggeblomme og vand tilsættes og dejen æltes let sammen. Pak dejen ind i smørrebrødspapir eller folie og lad den  hvile i køleskab 1 time eller længere.


Dejen rulles ud, og en tærte- eller lagkageform beklædes hermed. Bunden prikkes en gaffel og stilles i køleskab ca. 1 time.


Bunden forbages ca. 10 min. ved 200 grader.


Fyld:

Skær de rensede porrer i tynde skiver og kod dem i velsaltet vand i 5 minutter. Hæld dem til afdrypning. Gem 1,5 dl porrevand. Pisk creme fraiche, porrevand og æg sammen og tilsæt krydderier.


Fordel de afkølede porrer på tærtebunden og hæld æggemassen over.


Bagetid:  225 grader i ca. 20-25 minutter.


Tip: Hvis du har en stor tærteform, tag da gange to af opskriften.