Stegtsild
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Stegte sild


Stegte sild har fået et dårligt rygte pga. den tørre udgave, som man kan købe i supermarkederne. Det er synd - prøv denne opskrift og  opdag eddikens magi! Sammen med dijonsennepen vil den gøre dine stegte sild til en lækker, saftig oplevelse!



Ingredienser:


10 friske sildefileter

1/2 glas dijonsennep

2 dl rugmel

Salt og peber

1 spsk smør og lidt olie


Eddikelage:

6 dl lagereddike

500 g  sukker

1-2 løg i skiver

1 gulerod i tynde skiver

6 laurbærblade

15 sorte peberkorn


 

Fremgangsmåde:


Start med sildene. Hiv rygfinnen af, så alle de små ben kommer med. Fjern evt. øvrige finner med kniv eller saks, fjern eventuelle ben. Læg fileterne med kødsiden opad  - skindsiden skal være fugtig,  for at rugmelet kan hænge ved. Smør sildefileterne med sennep og fordel herpå salt og peber.  Fold hver sildefilet sammen en  gang på tværs og vend dem i rugmel.


Smelt smør og olie - steg sildefileterne ved  jævn varme i ca. 3 min. på  hver side. Læg de stegte sild i et dybt fad.


Eddikelage:

Bring løg, laurbær, gulerod, eddike og sukker i kog. Hæld den varme lage over sildene. Stil dem i køleskab i 24 timer og servér.