Lasagne
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Lasagne


 


"Karolines Køkken 1" er en genial kogebog, og denne simple men velsmagende opskrift på lasagne har været et hit hos os i årtier. Du kan sagtens anvende færdiglavede lasagneplader og i vores udgave af opskriften har vi kræset lidt ekstra for ostesovsen.


6-8 personer


Ingredienser (kødsauce):


Lidt olivenolie eller 50 g smør

1 stort hakket løg

1 fed hvidløg

500 g hakket oksekød

1 tsk groft salt

peber

1 tsk chili

1 tsk tørret timian

1 tsk tørret basilikum

1/2 tørret oregano

1 dåse koncentreret tomatpuré (140 g)

2,5 dl bouillon


Ingredienser (bechamelsauce):


50 g smør

5  spsk hvedemel

3/4 liter kogende mælk

1/4 dl piskefløde

hvid peber

1 tsk revet muskatnød

250 g revet Danbo


Gratinering:

4 spsk revet tørt brød

50 g smør


Fremgangsmåde:


Bagetid ca 35 min ved 200 grader.


Kødsauce:

Svits løg og kød i olie eller gyldent  smør. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon, og lad det hele småsnurre ca. 10 min.


Bechamelsauce:

Smelt  smøret i en gryde.  Tilsæt melet og derefter mælken lidt efter lidt. Kom krydderier, revet ost og fløde i. Smag saucen til, og lad den koge godt igennem. Smør et ovnfast fad med smør. Læg lasagne, kødsauce og bechamelsauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp/revet brød  og fordel nogle smørklatter hist og her. Sæt fadet midt i ovnen og bag den indtil overfladen er gylden og gennemvarm.


 

(Kilde: Karolines Køkken  Nr . 1 med egne ændringer)