"Karolines Køkken 1" er en genial kogebog, og denne simple men velsmagende opskrift på lasagne har været et hit hos os i årtier. Du kan sagtens anvende færdiglavede lasagneplader og i vores udgave af opskriften har vi kræset lidt ekstra for ostesovsen.
6-8 personer
Ingredienser (kødsauce):
Lidt olivenolie eller 50 g smør
1 stort hakket løg
1 fed hvidløg
500 g hakket oksekød
1 tsk groft salt
peber
1 tsk chili
1 tsk tørret timian
1 tsk tørret basilikum
1/2 tørret oregano
1 dåse koncentreret tomatpuré (140 g)
2,5 dl bouillon
Ingredienser (bechamelsauce):
50 g smør
5 spsk hvedemel
3/4 liter kogende mælk
1/4 dl piskefløde
hvid peber
1 tsk revet muskatnød
250 g revet Danbo
Gratinering:
4 spsk revet tørt brød
50 g smør
Fremgangsmåde:
Bagetid ca 35 min ved 200 grader.
Kødsauce:
Svits løg og kød i olie eller gyldent smør. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon, og lad det hele småsnurre ca. 10 min.
Bechamelsauce:
Smelt smøret i en gryde. Tilsæt melet og derefter mælken lidt efter lidt. Kom krydderier, revet ost og fløde i. Smag saucen til, og lad den koge godt igennem. Smør et ovnfast fad med smør. Læg lasagne, kødsauce og bechamelsauce lagvis i formen. Det øverste lag skal være bechamelsauce. Drys med rasp/revet brød og fordel nogle smørklatter hist og her. Sæt fadet midt i ovnen og bag den indtil overfladen er gylden og gennemvarm.
(Kilde: Karolines Køkken Nr . 1 med egne ændringer)