Hjemmelavet flødeis af god kvalitet koster en bondegård i butikkerrne, og man bliver overrasket over, hvor nemt det i virkeligheden er, når man selv forsøger at lave det. Her er en enkel opskrift, som ikke slår fejl.
4 personer
Ingredienser til grundopskrift:
½ liter piskefløde
3 pastauriserede æggeblommer
60 g sukker (3/4 dl)
Korn af ½ vanillestang (eller 1 tsk vanillepulver)
Plus smagsvariant:
- 50 g hakket chokolade, noget kirsebærsauce, eller lidt syltetøj
Fremgangsmåde:
Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, sukker og vanille til en luftig æggesnaps. Vend forsigtig æggemassen ind i flødeskummet.
Tilsæt nu den smag, som du vil give din is. Det kan f.eks. være lidt hakket chokolade og kirsebærsauce. Hvis du ikke har andet hjemme, så prøv med lidt syltetøj. Du kan naturligvis også blot lade isen beholde den gode vanillesmag uden tilsætning af yderligere.
Hæld cremen i en 1 liter plastikskål eller aluform og dæk med tætsiddende låg.
Frysetid: 5-6 timer.
(Kilde: Karolines Køkken Nr . 1 med egne ændringer)