Flødeis
Valnøddetræ Stentegaarden Udby

Hjemmerørt flødeis


 

Hjemmelavet flødeis af god kvalitet koster en bondegård i butikkerrne, og man bliver overrasket over, hvor nemt det i virkeligheden er, når man selv forsøger at lave det. Her er en enkel opskrift, som ikke slår fejl.


4 personer


Ingredienser til grundopskrift:


½ liter piskefløde

3 pastauriserede æggeblommer

60 g sukker (3/4 dl)

Korn  af ½ vanillestang (eller 1 tsk vanillepulver)


Plus smagsvariant:

- 50 g hakket chokolade,  noget kirsebærsauce, eller lidt syltetøj


Fremgangsmåde:


Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, sukker og vanille til en luftig æggesnaps. Vend forsigtig æggemassen ind i flødeskummet. 


Tilsæt nu den smag, som du vil give din is. Det kan f.eks. være lidt hakket chokolade og kirsebærsauce. Hvis du ikke har andet hjemme, så prøv med lidt  syltetøj. Du  kan naturligvis også blot lade isen beholde  den gode vanillesmag uden tilsætning af yderligere. 


Hæld cremen i en 1 liter plastikskål eller aluform og dæk med tætsiddende låg.


Frysetid: 5-6 timer.


(Kilde: Karolines Køkken  Nr . 1 med egne ændringer)